Om oss

Äkta minnen skapas inte via Instagram eller Facebook, de skapas genom att uppleva saker på riktigt. Det behöver inte vara spännande eller gastkramande – men du behöver vara där. Vi skapar inte minnena åt dig, men vi hjälper dig en bit på vägen genom att ta dig med på sådant som vi själva tycker är minnesvärda upplevelser. Peder Karlsson Upplevelser är ett litet familjeföretag som startade 2013. Idén väcktes då jag fick för mig att välkomna våren genom att sova året 2012s 100 första nätter i naturen. Jag hade inte vintercampat jättemycket innan och hade ganska enkel utrustning, men vilken upplevelse det var! Varje kväll när familjen gick och lade sig packade jag pulkan med sovsäck och kvällsfika, tog hunden och skidorna och for ut för att övernatta någonstans i närheten. Först i tält och när det blåste sönder byggde jag en igloo på fjället att sova i. Jag lärde mig att de stora minnena finns i de små äventyren. När folk, både bekanta och obekanta, började fråga om de fick följa med mig ut någon natt förstod jag att det här var något som fler än jag kunde uppskatta och borde få prova på.

Vi vill erbjuda våra gäster att uppleva vår fantastiska natur i fjällvärlden på ett närmare vis. Vi i företaget är jag, Peder Karlsson och min fru Sara som hjälper till med diverse. När vi inte är ute i på fjället driver vi ett litet jordbruk för självhushåll i byn Joeström där vi bor med våra barn. Att leva så hållbart som möjligt är viktigt för oss och det är en stor rikedom att kunna äta sådant som kommer från gården och skogen. Även inom företagandet strävar vi efter att bli ännu mera hållbara och vi strävar inte efter att bli större.

Före pandemin hade vi gäster från jordens alla hörn så som Australien, Sydafrika och Skåne men senaste åren har allt fler svenska gäster hittat till oss vilket vi är tacksamma och glada över. Det gläder oss att fler upptäckt att man inte behöver resa till andra sidan jorden för att få unika upplevelser och skapa minnen för livet.

Hej! Vad vill du göra?

  • ÅÅÅÅ streck MM streck DD

Kontakt