Peder Karlsson Upplevelser

Startsida

Om mig

Jag är född 1982 och uppvuxen med mina två äldre systrar, mor och far i den lilla byn Joeström utanför Tärnaby. Fram till 1998 drev vår familj ett litet jordbruk med några kor och en häst. Eftersom vi var ganska låsta vid jordbruket så var vi mest hemma på sommrarna. Vi ägnade dagarna med att gräva i bäckar, cykla och leka ute i skogen.

438

På vintrarna var vi också ute mycket. Vi åkte pulka, byggde snögrottor och fiskade. Vi brukade åka ut på skoterturer i fjällen med hela familjen och halva släkten. Det är starka traditioner och vi umgås fortfarande mycket med släktingar ute i det fria under vårvintern.

När jag var i tio års åldern började jag att intressera mig för musik. Jag sågade sönder pappas akustiska gitarr och skruvade ihop delarna till min första elgitarr. Jag var nog inte så vass på att spela men i spegeln på mitt pojkrum var jag Slash i Guns n`Roses.

Under tonåren och skoltiden ägnade jag tiden till att öva musik, åka snowboard och skateboard. Jag nådde väl aldrig några kanonresultat men jag trivdes väldigt bra ändå i skolan. Jag hade inte en tanke på att det skulle bli min arbetsplats för många år framöver, det gjorde nog inte mina blivande kollegor heller.

Efter grundskolan flyttade jag till Lycksele och började på estetlinjen på Tannbergskolan. Mina studieresultat blev väl inte jättebra då heller men jag lärde mig mycket om musik.

Arbetslivet började jag med att arbeta inom livsmedelsproduktion på Tärna Vilt. Efter ett par år där fick jag jobbet som musiklärare på Skytteanska skolan i Tärnaby. Där har jag arbetat sedan dess och jag jobbar fortfarande där som instrumentlärare.

2004 träffade jag Sara i Umeå som är mor till vår dotter Agnes som vi fick 2007. Jag och Sara gifte oss 2009 nere vid vår strand här hemma i Joeström.

Jag älskar fjällvärlden och är helt enkelt ute så mycket som möjligt.

 

 

 

 

 

Min gamla blogg

blog

 

Peder Karlsson Upplevelser på Facebook                                                  Instagram

            instagram

Vänner & Sponsorer

  fjällhotellet 1 

 

kennel moonlovers

  

 bixa