Peder Karlsson Upplevelser

Upplevelser

Hundspann för barn

Fredagar v 7-16 kl 13:00-16:00

Prova på att åka och köra ett eget hundspann. Aktiviteten gäller för barn upp till 12 år. Vi samlas på gården, selar på och spänner för hundarna och tar oss ut till skogen, där vi en tältkåta med kamin där det går att värma sig ifall man blir kall. Barnen kommer att få köra ett spår som är ca 2 km långt. Jag kommer att följa med på skoter och där kan mamma eller pappa kan följa med ifall ni vill ta bilder.

Anmälan: Senast kl 16:00 dagen före.

Pris: 250 kr per barn

Små hundspannsförare

Australien 2

 

 

 Isfiske
 
Fredagar veckorna 7-16 kl 09:00-12:00
 
Följ med och försök lura de stora rödingarna och öringarna. Vi åker ut på skidor eller skoter, det bestämmer ni själva. Vi tillhanda håller all fiskeutrustning du behöver och vi bjuder kokkaffe vid elden.
 
 
 
Anmälan: Senast kl 16:00 dagen före.
 
Pris: 200 kr per vuxen, gratis för medföljande barn.
 
Fin röding.

 

 

Bygga och sova i igloo

Vi bygger igloos tillsammans där vi sedan bor två nätter. Om man är två till tre personer tar det ungefär en hel arbetsdag att bygga en igloo. Under byggets gång tar vi självklart pauser för att laga god mat över öppen eld. Vi använder närproducerade råvaror så som älg, ren, röding, öring och kantareller. När bygget är klart byter vi till torra kläder, bäddar med renskinn och sovsäckar, sedan njuter vi av en god nattsömn i vår nybyggda igloo. Nästa dag tar vi oss ut på tur för att fiska eller bara njuta av naturen. Efter en heldag med fiske, god mat och kaffe kryper vi till kojs igen i vår igloo. När vi nu sovit två nätter på fjället i igloo börjar vi packa ihop våra grejer sedan beger vi oss ner till civilisationen. Vi avslutar med en trevlig lunch tillsammans.

Tidsperiod: januari - april  

Antal personer:2-4

Building an Igloo with Peder Karlsson from Tarnaby Kite on Vimeo.

 

 

Fjällexpedition

För dig som vill uppleva fjällets kargaste sidor. Förbered dig med en hyfsad fysik och var beredd på ett antal mils skidåkning. Vi kommer att använda draghundar till hjälp för att få med vår packning men var beredd på att vi kan få slita hårt ändå. Vädrets makter kan vi inte styra över så det gäller att behålla lugnet även om vi kommer mitt i en snöstorm. Vi kommer att sova i tält men förbered dig på att det kan bli extrem kyla ner mot –35 grader.  Förhoppningsvis kan vi stanna till på någon fjällsjö för att fiska om vädret tillåter. För det mesta kommer vi enbart att se snöbelagda fjäll men det är ju vackert nog. Vi kommer att vara ute 4 dygn.

Tidsperiod: januari - maj 

Antal personer:1-4

942

 

 

Alla kan sova ute

För dig som vill prova att sova ute i naturen på vintern, men på ett mindre fysiskt ansträngande sätt. Vi tar en skidtur på ca 2-3 km där vi har ett uppsatt och färdigt tält. Vi tar med en färdiglagad fikasäck sedan kokar vi kaffe över öppen eld. Vi byter till torra kläder, bäddar med renskinn och sovsäckar, sedan njuter vi av en god nattsömn i tältet. På morgonen äter vi från den färdiglagade fikasäcken sedan beger vi oss hemåt.

Skoterskjuts till och ifrån tältet går att ordna om så önskas.

Tidsperiod: januari - maj

Antal personer:1-4

 Peder 7

 

 

Vi hittar en sovplats

Vi ger oss ut på en skidtur utan tält. Vi har med spadar, renskinn och sovsäckar i våra pulkor sedan hittar vi oss en sovplats. Kanske blir det att gräva en grop i snön, under en klippa eller det kan bli under bar himmel om vädret tillåter. Vem vet?

Tidsperiod: januari - maj

Antal personer:1-4

846

 

 

Tre små nätter

För dig som skulle vilja prova på olika sätt att sova ute. Vi sover en natt i tält, en natt i igloo och en natt under bar himmel. På dagarna provar vi isfiske och hoppas på att fånga de stora rödingarna och öringarna. Jag kommer även visa hur man snarar ripa och vi provar att åka skidor med draghund. Vi lagar god mat tillsammans över öppen eld och dricker mycket kaffe. Vi avslutar med en trevlig lunch tillsammans. Vi är ute 3 dygn.

Tidsperiod: januari - maj

Antal personer:1-4

800 

 

 Bo i igloo

För familjen eller dig som bara vill uppleva något fantastiskt trevligt. Bo i en egen igloo på Södra storfjället. Varje igloo är bäddad med renskinn och har plats för 2-4 personer. Vi kör skoter eller åker skidor ut till igloon.  

Tidsperiod: januari – maj

                  Igloon söder om Joeström290

 

 

Isfiske

följ med och försök lura de stora rödingarna och öringarna. Vi åker ut på skidor eller skoter, det bestämmer du. Vi tillhanda håller all fiskeutrustning du behöver, vi lagar en matbit och kokar kaffe över öppen eld. Förhoppningsvis kan vi steka en färskfångad röding.

Halv eller heldags upplevelse 

 

En fin röding! from Peder Karlsson on Vimeo.

 

 

Guidade skoterturer

Upplev de magnifika vidderna på fjället med snöskoter. Vi anpassar turen utifrån väder och era önskemål. Självklart kan vi stanna till för att koka kaffe, laga god mat över elden och njuta att stillheten.

 

 

Vybild från fjället

 

 

Din drömtur

 

Hur vill du uppleva fjällen? Har du en idé på en drömtur i fjällen som du vill genomföra? Vi planerar och fixar det tillsammans utifrån din idé.

 

 

tältet och en underbar himmel.

 

 

 

 

Min gamla blogg

blog

 

Peder Karlsson Upplevelser på Facebook                                                  Instagram

            instagram

Vänner & Sponsorer

  fjällhotellet 1 

 

kennel moonlovers

  

 bixa